به گزارش مرکز خبر حوزه، آیتالله مقتدایی امروز در همایش بزرگ علما، فضلا و طلاب آذربایجانی حوزه علمیه قم که در مدرسه دار الشفاء برگزار شد، گفت: روز گذشته در جلسه خصوصی خدمت مقام معظم رهبری بودیم، از من خواستند گزارشی اجمالی از وضعیت حوزه ها بدهم و اظهار کردم، توفیق پیدا کردیم در 27 استان شورای حوزوی مرکب از روحانیون سرشناس هر استانها تشکیل دهیم و تصمیم گیری در داخل خود استان ها باشد و اختیارات را هم به آنها تفویض کردیم، اما نتوانستیم افرادی را که در قم هستند به استانها بفرستیم، ایشان در تکمیل صحبت های بنده فرمودند « باید حتما آنها از قم هجرت کنند و آنان را به استانها بفرستید».
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری ابتدا به هجرت دائم تاکید میفرمایند و اگر هجرت نشد، لااقل چند ماه در سال در منطقه خود حضور یابند.
مدیر حوزههای علمیه در ادامه به یوم الله نوزدهم دی، اشاره کرد و گفت: 19 دی یکی از روزهای تاریخی و سرنوشتساز ملت ایران است.
وی افزود: مردم در جلساتی که به مناسبت شهادت حاج آقا مصطفی برگزار میشد با شعارهای دشمن شکن، حمایت خود را از امام اظهار میکردند و این اقدام برای رژیم بسیار سنگین بود.
مدیر حوزههای علمیه ادامه داد: با انتشار مقالهای توهین آمیز علیه امام(ره)، حوزه علمیه یک پارچه حرکت کرد و با حضور در بیوت مراجع خواستار اقدام علیه توهین کنندگان شدند.
آیتالله مقتدایی اضافه کرد: این اعتراضات از قم آغاز و به شهرهای دیگر سرایت کرد و در نهایت به سرنگونی رژیم منجر شد.
وی با اشاره به اولین سخنرانی امام خمینی(ره) بعد از شهادت حاج آقا مصطفی، ابراز داشت: حضرت امام(ره) شهادت حاج آقا مصطفی را از الطاف خفیه الهی بیان کردند و بعدها معلوم شد که همین جلساتی که برای ایشان گرفته شد، به سقوط رژیم منتهی شد.
وی با بیان این امروز نظام اسلامی در جهان می درخشد، به وظیفه روحانیون اشاره کرد و گفت: امروز نیاز به حضور عالم در روستاها و مناطق بسیاری از استانهای کشور احساس می شود.
مدیر حوزههای علمیه به نیازهای فرهنگی و تبلیغی آذربایجان غربی اشاره کرد و بیان داشت: تحصیل و حضور بیش از 700 نفر عالم و طلبه در استان و حضور بیش از 1000 نفر از طلاب این استان در قم با هم تناسب ندارد.
وی با اشاره به این که تفقه در دین بسیار جایگاه بلندی است، گفت: کسانی که محبوب خداوند هستند این توفیق به آنان داده میشود که در حوزه علمیه قم در کنار بارگاه کریمه اهل بیت(ع) حضرت فاطمه معصومه (س) مشغول تحصیل شوند؛ این مسئله نعمت بزرگی است، اما وظایف و مسئولیتی هم دارد .
عضو شورای عالی حوزه با بیان این که حضور روحانیون در استان و منطقه خود یک ضرورت است، اظهار داشت: اگر کسی در اثر نداشتن احکام و القای شبهه به انحراف کشیده شود، مسئولیت آن با روحانیون و علما و فضلایی است که اهل آن هستنئد و توانایی تدریس دارند، اما در این زمینه کوتاهی کردهاند.
وی با بیان این که حضرت امام(ره) و آیتاللهالعظمی گلپایگانی (ره) به بنده توصیه کردند که حتماً با مردم محل خود ارتباط داشته باشم، گفت: وقتی پدرم فوت کردند مردم از ما تقاضا کردند که به جای پدر بمانیم و با مشورتی که از حضرت امام (ره) و آیتاللهالعظمی گلپایگانی(ره) گرفتنم به من فرمودند ارتباط را قطع نکن و اگر نمی توانی دائما آنجا بمانی، سالی چند ماه حضور پیدا کن؛ چرا که امثال شما اگر مدتی در جایی باشند، کارهای بزرگی انجام می دهند .
آیتالله مقتدایی با توصیه به علما و فضلای آذربایجان غربی، ابراز داشت: ایام تعطیلات در قم نمانید و در ایام تبلیغی و تابستان در استان خود حضور پیدا کنید و برنامههای تبلیغی داشته باشید.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به فرمایشات و توصیههای مقام معظم رهبری در دیدار روحانیون شیعه و سنی کرمانشاه، گفت: رهبر معظم انقلاب در این دیدار فرمودند «من شنیدهام تعدادی از فضلای بومی کرمانشاهی در قم هستند که باید هجرت کنند و در استان بمانند و یا حداقل در سال چند ماه در بین مردم حضور یابند و به روستاها بروند و مساجد را آباد کنند».
عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: به لحاظ اهمیت این موضوع دفتر مقام معظم رهبری این مسائل را در نامه ای برای ما ارسال کردند که ما ینها را بیان کنیم .
آیتالله مقتدایی خطاب به علمای آذربایجان غربی گفت: باید هیئتی را تشکیل دهید و تمام مسایل و نیازهای فرهنگی استان را شناسایی کنید و بر اساس نیازها روحانیون هجرت کنند .
وی در پایان با بیان این که باید روحانیون قدر وظیفهای که از طرف خدا و امام زمان(عج) به دوش آنها گذاشته شده است را بدانند، تاکید کرد: حوزه علمیه وابسته به امام زمان(عج) است و ایشان صاحب حوزههای هستند و عنایت ویژهای به آن دارند؛ بنابراین خدمت به حوزه خدمت مستقیم به حضرت ولی عصر (عج) است.